Desert Desert sa filom Torta

Plazma torta sa malinama

Volite plazmu i voće. Pred vama je još jedan brzi recept za pripremu ukusne i kremaste poslastice koja će sigurno naići na oduševljenje vaših mališana, a i vas samih, zašto da ne? Svi znamo da se ovako pripremljene poslastice rado nađu na stolu svih nas.

Potrebno je:
Prvi fil sa plazmom:
200 g šlag krema,
300 ml mleka,
30 g šećera u prahu,
330 g mlevene plazme.

Drugi fil sa malinama:
200 g šlag krema,
200 ml mleka,
200 g malina,
50 g šećera u prahu.

Treći fil sa belom čokoladom:
80 g šlag krema,
80 ml mleka,
100 g rendane bele čokolade,
20 g šećera u prahu.

Dekoracija. 
80 g bele čokolade.

Priprema: Pripremiti okrugli kalup sa obručem prečnika 26 cm. Dno kalupa obložiti papirom za pečenje, kao i stranice. Da bi se papir lakše zalepio za stranice kalupa, potrebno ih je premazati blago margarinom i onda obložiti papirom. Tako će papir ostati fiksiran za ivicu kalupa dok nalivate pripremljene filove.

Prvi sloj sa plazmom: U većoj posudi sipati šlag krem, mleko i šećer u prahu. Sve blago promešati a zatim umutiti mikserom. U dobro umućen šlag dodati postepeno mlevenu plazmu i promešati špatulom. Sjedinjenu masu naliti u pripremljen kalup i lepo izravnati po celoj površini kalupa.

Fil sa malinama: U većoj posudi sipati šlag, šećer u prahu i mleko. Masu dobro umutiti da se dobije fin krem. Dodati usitnjene maline i sve lepo promešati špatulom. Krem sa malinama naliti preko fila sa plazmom.

Fil sa belom čokoladom: U posudi sipati šlag krem, mleko i šećer. Masu dobro umutiti mikserom da se dobije fin krem. U krem dodati krupnije rendanu belu čokoladu. Beli fil naliti preko fila sa malinama i sve lepo poravnati.

Tortu sa kalupom pokriti providnom folijom i ostaviti u zamrzivač 4 – 5 sati, a može i preko noći. Tortu pre služenja izvaditi iz zamrzivača skloniti obruč i tortu prebaciti na tacnu.

Za dekoraciju otopiti 80 g bele čokolade, na papiru za pečenje pripremiti čokoladne latice, dekoraciju uvek možete napraviti po svojoj želji.

Tortu iseći na željene komade i poslužiti. Pre sečenja nož natopiti u vrelu vodu i obrisati ga salvetom. Nakon svakog reza ponoviti postupak, tako se dobije fin rez i lep presek torte. Ostatak torte vratiti u zamrzivač do narednog sečenja.

Ako očekujete prijatelje, biće ovo pravi izbor za poslasticu koja se jednostavno priprema, a pritom je odličnog ukusa.

U koliko vam se dopada recept, ne zaboravite da ga podelite sa svojim prijateljima.

You may also like...