Desert Deserti(sitni kolači) Praline sitni kolači U saradnji sa

Korpice sa belom čokoladom i borovnicama

Korpice sa belom čokoladom i borovnicama

Ako ikada poželite da čokoladi date nešto drugačiji i bogatiji ukus koji nigde niste pronašli a žarko to priželjkujete, ništa lakše. Uvek možete dati sebi prostora da uradite praline kakve volite, nikada nije kasno da se okušate u stvaranju ukusa koji će biti baš po vašoj želji i volji. Upustite se u avanturu sa čokoladom i uživajte.

Potrebno je:

300 g bele čokolade,

50 g krupnije mlevenog keksa,

4 kašike džema od borovnice,

2 – 3 kašičice ulje,

malo svežih borovnica,

20 papirnih korpica.

Priprema:

Belu čokoladu otopiti na pari uz stalno mešanje. U posebnoj posudi sjediniti mleveni keks, džem od borovnica i dve kašike otopljene bele čokoladade.

Pripremiti 20 papirnih korpica srednje veličine. Naliti do 1/3 korpice otopljenom čokoladom i okrenuti par puta da se što veći deo čokolade zadrži na stranici korpice. Da bi se čokolada brže stegla korpice se na kratko mogu staviti u frižider ili u hladnu prostoriju. Uz pomoć silikonske četkice stranice korpica se mogu premazati još par puta da bi na ivicama dobili deblji čokoladni sloj. Svakoj korpici koja je lepo obložena čokoladom dodati oko 1/2 kafene kašičice pripremljenog fila sa keksom i džemom. Svaku korpicu dopuniti otopljenom čokoladom sve do vrha da se pokrije fil. Čokoladne korpice dekorisati svežim borovnicama i ostaviti na hladno mesto da se čokolada dobro stegne.

Pre služenja ukloniti papirne korpice.

Recept je pripremljen u saradnji sa časopisom ,,Torte i kolači,, Mnogi od vas su želeli recept, otuda i moja odluka da ga još jednom podelim sa svima vama. Naravno uvek bude onih koji nisu uspeli da dođu do željenog broja sobzirom da ovo štampano izdanje izlazi jednom mesečno u određenom tiražu.

Torte i kolači broj 61

You may also like...