Desert Desert sa filom Krempita

Krempita

Postoje dani kada radije biramo lakši način, kada nam je potreban kec u rukavu, da tu svoju zamisao dovedemo do kraja. Često smo u kuhinji i velikoj dilemi šta pripremiti za iznenadne goste koji eto samo što nisu. Ima rešenja, naravno za sve u životu pa tako i za pripremu sjajnog deserta u svega par koraka i jako malo vremena. Znam, znam da mnogima krempita zvuči kao desert koji iziskuje dosta truda i znanja u pripremi krema sa mlekom, jajima, brašnom ili gustinom, pa kuvanje uz stalno mešanje, te dilema hoće li kašica na kraju biti fino kremasta i glatka, hoće li u sebi sadržati nepoželjne grudvice koje se stvaraju u toku kuvanja u koliko temperatura šporeta ili ne mešanje gotovo uvek odvedu ceo proces pripreme do fijaska i ogromnog razočarenja.

O toj kremi ćemo drugi put, sada sam za vas izabrala lakši način sa svega par koraka pripreme.  

Ništa kuvanje, ništa hlađenje, kada imate gotovu smešu Dr.Oetker proizvoda, tu su da ispune sva naša očekivanja i htenja. Šta da vam pričam osim da probate, ja jesam pristalica starih tradicionalnih recepata, ali često mi baš ove smeše budu odličan izbor u poslednjem trenutku i velika pomoć u kuhinji za lakši način pripreme.

I da ne dužim previše, već da pređemo na recept.

Potrebno je:
1 lisnato testo Frikom,
1 kesica krempita fil Dr.Oetker
800 +120 ml mleka,
1 kesica šlag pene Dr.Oetker
malo svežeg voća.

Podloga:
Lisnato testo istanjiti na pek papir, ispeći jednu celu koru, a drugu iseći na pravougaonike željene veličine i takođe peći u pleh 20×30 cm.

Fil za krempitu:
U 800 ml hladnog mleka dodati gotovu smešu za fil krempite, mutiti mikserom 3 minuta najvećom brzinom.

Na ohlađenu ispečenu koru naneti umućen fil i fino poravnati, odozgo poređati pečene pravougaonike od lisnatog testa i blago pritisnuti da se zalepe za fil.
Krempitu ohladiti u frižider par sati.

Dekoracija:

U 120 ml hladnog mleka umutiti kesicu šlag pene, šlag uz pomoć šprica naneti na gornju koru krempite i dekorisati svežim voćem i listićima matičnjaka. Krempitu iseći na komade, da se fil ne bi lepio za nož, nož potopite u vrućoj vodi, obrišite i secite, dobićete fin rez.


Savet za sve mlade domaćice koje su se javile i tražile pomoć i savet oko pripreme krempite.

Nadam se da sam ovim receptom razbila famu oko pripreme krempite mladim domaćicama sa malim ili nikakvim iskustvom u kuhinji koje u širokom luku beže od pripreme zahtevnijih poslastica. Verujem da ćete jednog dana biti spremne da zakoračite u čarobni svet slatkiša sa puno više samopouzdanja i bez dileme i straha hoće li nešto uspeti ili ne? Ne treba dozvoliti sebi da bilo kakvo razočarenje u životu pa i u kuhinji poljulja vaše samopouzdanje i veru u vas same, dovoljno je reći sebi, ja to mogu, ja hoću, uspeću.

Svaki početak je težak, nekad bude onako kako smo samo poželeli, a često bude sve samo ne tako. Ljudski je grešiti i ni jedan neuspeh ne treba biti dovoljan za odustajanje od svojih ciljeva. Čovek se uči dok je živ, svaki dan je naša otvorena škola znanja u koju samo treba da ušetamo, budemo istrajni, uporni, da verujemo u sebe i svoje sposobnosti i sve će nam se samo kasti. Neki to shvate na početku epizode, nekima je potrebna i repriza ali je bitno da na kraju uvek bude Happy End.

Krempita je pripremljena u saradnji sa Dr.Oetker Srbija.

Uživajte u svakom danu koji je pred vama, verujte u sebe i bez odustajanja idemo uvek napred sve do željenog cilja.

You may also like...