Džem Slatka zimnica

Džem od jagoda

Počela je sezona za pripremu  ukusnih domaćih poslastica.Džem od jagoda je jedan od omiljenih poslastica koje možemo pripremiti od ukusnih i sočnih plodova voća. Za pripremu domaćeg džema od jagoda izaberite zrele i zdrave plodove, odvojite malo vremena, verujte mi zadovoljstvo će biti ogromno pri degustaciji domaćeg džema. Recept je vrlo jednostavan. 

Potrebno je: 

3 kg jagoda,
1,5 kg šećera. 

Jagode stavite u cediljku (đevđir) i operite tako što ćete je uranjati u vodu koju menjate nekoliko puta. Ocedite ih i narežite na četvrtine, tako pripremljene jagode stavite u šerpu i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta (u zavisnosti od jačine vatre). Lagano dodajte šećer i uz neprekidno mešanje nastavite da kuvate vodeći računa da vam džem ne zagori…. 
Džem je gotov kada pri mešanju varjača ostavlja trag u šerpi. Teglice zagrejati (sterilisati)  u rerni na 100 stepeni, vruć džem naliti u vruće tegle i ostaviti u zagrejanu rernu da džem dobije koricu u tegli. Tegle ostaviti u rerni dok se skroz ne ohlade. Ohlađene tegle zatvoriti metalnim zatvaračima. 

Sjajan ukus i miris domaćeg džema biće prava nagrada za uložen trud…. 
(Visited 61 times, 61 visits today)

AboutKuvajmo Srcem

Ljubiteljima dobre tradicionalne hrane koja se priprema sa puno ljubavi pozdrav iz naše slatke kuće ,,Kuvajmo Srcem,, Nadam se da ćete uživati u druženju sa mnom uz miris domaće kuhinje, tradicije i dobrog ukusa. Veliki pozdrav Vam šalje Tatjana Stojanović ex Đorđević iz Bele Palanke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *