Desert Sladoled

Sladoled sa eurokremom

Ovo je još jedna poslastica koja će vas rashladiti i sigurno vam izmamiti osmeh na lice. U koliko niste od onih koji radije preskaču poslasticu a imate želju da probate domaći sladoled još uvek nije kasno da se latite posla i pripremite ledeni desert koji će obradovati vas, a i sve prisutne.

Potrebno je:

250 g šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake,

200 ml mleka,

400 g kisele pavlake,

1/2 l gustog jogurta,

4 kašike prah šećera,

2 kašike eurokrema – crni deo.

2 kašike eurokrema – beli deo,

150 g mlevene plazme,

100 g rendane eurokrem blok čokolade.

Dekoracija:

Karamel krem.

Priprema:

U širu posudu staviti šlag krem i mleko, mikserom umutiti šlag u penastu masu. U jogurt dodati 4 kašike prah šećera i promešati da se šećer otopi, lagano mešajući dodati jogurt pripremljenom šlagu, u istu posudu dodati i pripremljenu kiselu pavlaku. Sve još malo umutiti mikserom da se povežu svi sastojci. Po želji pripremljenu masu možete podeliti na dva jednaka dela, kao što sam ja učinila u ovom slučaju. U jedan deo dodati 2 kašike crni deo eurokrema, blago promešati da se eurokrem lepo stopi sa pripremljenom masom. U drugi deo pripremljene mase dodati beli deo eurokrema i takođe blago promešati da se eurokrem sjedini sa pripremljenom masom. U ovom slučaju ja sam masu nalivala naizmenično u jednu posudu tako da sam dobila šareni sladoled, da bi dobila još bolji efekat malo sam drvenim štapićem za dekoraciju promešala celu masu.

U ovom slučaju masa je bila pripremljena bez mlevenog keksa i rendane čokolade. A drugi deo sladoleda koji nažalost u ovom slučaju nije uslikan (nadam se da ću idući put stići na vreme, pre nego sladoled nestane) je pripremljen kao jedna masa od svih gore navedenih sastojaka. Znači u pripremljen šlag sa jogurtom, pavlakom i eurokremom dodati mlevenu plazmu i rendanu eurokrem blok čokoladu. Masu sjediniti i uliti u jednu širu ili više manjih posuda.  

Masu dobro ohladiti par sati pre služenja. Sladoled bogato preliti i dekorisati karamel kremom, ili po svojoj želji, uvek možete upotrebiti otopljenu ili samo rendanu čokoladu, možda više volite neki voćni preliv, sveže voće ili šta god vam je pri ruci…  to ostavljam vama da izaberete sami.

U koliko vam se dopada recept podelite ga sa prijateljima, a mi se družimo uskoro uz neku novu poslasticu….

You may also like...