Deserti(pečeni kolač)

Puslice

Kada poželim brzu i jednostavnu poslasticu, male hrskave puslice su pravi izbor u tom momentu,  za sve ljubitelje slatkih zalogaja.
Potrebno je:
2 belanceta, 
140 g kristal šećera,
1 kašičica soka od limuna.

Da bi puslice uspele, posuda u kojoj se muti belance mora biti potpuno suva.

Belance mutiti mikserom na srednjoj brzini i  postepeno dodavati šećer, nastaviti mućenje dok se šećer ne otopi i sve dobro umuti u čvrstu penastu masu, kad se okrene posuda šam od belanaca ne sme da klizi po posudi. 

 

Dodati sok od limuna i još malo umutiti, na jednoj strani šprica dodati po želji boju za kolače u tankom mlazu. Napuniti špric snegom od belanaca i na plehu obloženom papirom za pečenje, istisnuti sneg od belanaca veličine oraha. Između puslica praviti dovoljno razmaka, pusle u toku sušenja malo narastu. Pusle sušiti oko 60 minuta na 100 – 110  stepeni u zavisnosti  od jačine rerne. Vodeći računa da pusle ostanu bele. Pošto  nemam  rernu sa ventilatorom uvek ostavim malo otvorena vrata rerne  1 – 2 cm prilikom pečenja – sušenja kolačića.

Gotove puslice ostaviti u polu otvorenoj rerni da se malo ohlade i tek onda prebaciti na tacnu za služenje, uvek dobijem hrskavi zalogaj koji nikoga ne ostavi ravnodušnim. 

Od ove mase može se dobiti 25 – 30 puslica što  zavisi od otvora na špricu koji se koristi, a  u nedostatku šprica može se upotrebiti  kašičica, zadovoljstvo je isto, a ukus savršen.

(Visited 170 times, 170 visits today)

AboutKuvajmo Srcem

Ljubiteljima dobre tradicionalne hrane koja se priprema sa puno ljubavi pozdrav iz naše slatke kuće ,,Kuvajmo Srcem,, Nadam se da ćete uživati u druženju sa mnom uz miris domaće kuhinje, tradicije i dobrog ukusa. Veliki pozdrav Vam šalje Tatjana Stojanović ex Đorđević iz Bele Palanke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *