Praznici - Uskrs

Dekupaž – uskršnja jaja

Želim  da radost ovog najvećeg praznika ušeta u svaki dom, podelite radost sa svojim najbližima u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju, poštujte bližnje svoje. Volite ljude oko sebe, pomozite  tamo gde treba pomoć. Podelite lepu reč, iskren osmeh i pogled pun topline. 
 
Da uskršnja jaja ili pisanice budu malo drugačije nego prethodnih godina. Sve češće se srećemo sa nekom novom tehnikom, novim bojama i odličnim idejama. Jedna od tih novina je svakako i dekoracija pisanica dekupaž tehnikom. Sama izrada je vrlo jednostavna, ne zahteva posebnu veštinu niti veliko iskustvo u samom radu. Dovoljno je da imate malo mašte, volje i želje da probate nešto novo. Mi smo probali, verujem da možete i vi. 
Potrebno je:
Skuvana jaja,
šarene salvete,
belance,
četkica.
Priprema:
Najpre skuvati jaja i ostaviti da se ohlade pre dekoracije. Pripremljene salvete sa šarenim motivima iscepkati prstima i odvojiti gornji sloj. Željeni motiv prisloniti na jaje i četkicom premazati belancetom. Jaje ostaviti da se salveta i belanac osuše. Po želji se mogu slagati motivi, na taj način sami stvaramo svoju kombinaciju šara i boja. 
Ovako pripremljena uskršnja jaja biće prava radost deci. Ako i sama ravnopravno učestvuju i daju svoj doprinos u pripremi uskršnjih jaja, to će biti događaj koji će dugo pamtiti i rado ga se sećati. Ali svakako ne zaboravite da prvo jaje tradicionalno ofarbate u crvenoj boji koje po verovanju ostaje u kući cele godine kao ,,čuvarkuća,,
U duhu praznika koji simbolizuje pobedu života, slaveći mir, slogu i međusobno uvažavanje, ne gubimo nadu i veru, sutra je novi dan, jedno novo rađanje i jedno novo svitanje. 
 
Vaskrs je dan istinske radosti, neka nas ovaj praznik opomene da uvek delimo samo dobrotu oko sebe, toplinu, humanost i ljubav. 

Budimo milostivi prema drugima.
Opraštajmo drugima, da bi i nama samima oprošteno bilo… 
 
Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! 

You may also like...