Praznici - Uskrs

Dekupaž – uskršnja jaja

Želim  da radost ovog najvećeg praznika ušeta u svaki dom, podelite radost sa svojim najbližima u zdravlju, miru i duhovnom blagostanju, poštujte bližnje svoje. Volite ljude oko sebe, pomozite  tamo gde treba pomoć. Podelite lepu reč, iskren osmeh i pogled pun topline. 
 
Da uskršnja jaja ili pisanice budu malo drugačije nego prethodnih godina. Sve češće se srećemo sa nekom novom tehnikom, novim bojama i odličnim idejama. Jedna od tih novina je svakako i dekoracija pisanica dekupaž tehnikom. Sama izrada je vrlo jednostavna, ne zahteva posebnu veštinu niti veliko iskustvo u samom radu. Dovoljno je da imate malo mašte, volje i želje da probate nešto novo. Mi smo probali, verujem da možete i vi. 
Potrebno je:
Skuvana jaja,
šarene salvete,
belance,
četkica.
Priprema:
Najpre skuvati jaja i ostaviti da se ohlade pre dekoracije. Pripremljene salvete sa šarenim motivima iscepkati prstima i odvojiti gornji sloj. Željeni motiv prisloniti na jaje i četkicom premazati belancetom. Jaje ostaviti da se salveta i belanac osuše. Po želji se mogu slagati motivi, na taj način sami stvaramo svoju kombinaciju šara i boja. 
Ovako pripremljena uskršnja jaja biće prava radost deci. Ako i sama ravnopravno učestvuju i daju svoj doprinos u pripremi uskršnjih jaja, to će biti događaj koji će dugo pamtiti i rado ga se sećati. Ali svakako ne zaboravite da prvo jaje tradicionalno ofarbate u crvenoj boji koje po verovanju ostaje u kući cele godine kao ,,čuvarkuća,,
U duhu praznika koji simbolizuje pobedu života, slaveći mir, slogu i međusobno uvažavanje, ne gubimo nadu i veru, sutra je novi dan, jedno novo rađanje i jedno novo svitanje. 
 
Vaskrs je dan istinske radosti, neka nas ovaj praznik opomene da uvek delimo samo dobrotu oko sebe, toplinu, humanost i ljubav. 

Budimo milostivi prema drugima.
Opraštajmo drugima, da bi i nama samima oprošteno bilo… 
 
Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse! 
(Visited 133 times, 133 visits today)

AboutKuvajmo Srcem

Ljubiteljima dobre tradicionalne hrane koja se priprema sa puno ljubavi pozdrav iz naše slatke kuće ,,Kuvajmo Srcem,, Nadam se da ćete uživati u druženju sa mnom uz miris domaće kuhinje, tradicije i dobrog ukusa. Veliki pozdrav Vam šalje Tatjana Stojanović ex Đorđević iz Bele Palanke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *