Deserti(sitni kolači)

Čokoladni medaljoni

Potrebno je:

200 g crne čokolade, 
3 kašičice ulje,
10 badema,
10 lešnika,
10 oraha 
i još malo kandiranog voća
25 g papaja,
25 g ananas,
25 g pomelo,
25 g kora pomorandže,
25 g mango,
25 g suvo grožđe.

Dovoljna količina za oko 40 medaljona. 

Priprema:

Pripremiti veću tacnu sa papirom za pečenje na kome se mogu obeležiti krugovi prečnika 4 cm, to bi trebala biti smernica prilikom nanošenje čokolade, na taj način možemo dobiti pločice identične veličine.
Najbitnije je pravilno pripremiti čokoladu, čokolada se zagreva iznad vodene pare, stavlja se 2/3 čokolada i ulje, čokolada se meša dok se istopi, skloni se sa ringle i dodaje ostatak čokolade, na taj način će se temperatura čokolade spustiti. Tako pripremljena čokolada će biti dobra za rad. 
Čokoladu naliti  u kesu za dekoraciju, iseći vrh kese da se dobije željeni otvor, pomoću kese prateći liniju obeleženog kruga na papiru napraviti čokoladne medaljone, ili čokoladu kašičicom naneti na papir i lagano pritisnuti da se dobije pločica. Na još mekanoj čokoladi dodati orašaste plodove i kandirano voće. Čokoladne medaljone ostaviti na hladno mesto da se čokolada dobro stegne. Deca će sigurno biti srećna da pomognu i izradi ove male čokoladne poslastice. 
 
 Uživajmo u svakom slatkom zalogaju!
(Visited 163 times, 163 visits today)

AboutKuvajmo Srcem

Ljubiteljima dobre tradicionalne hrane koja se priprema sa puno ljubavi pozdrav iz naše slatke kuće ,,Kuvajmo Srcem,, Nadam se da ćete uživati u druženju sa mnom uz miris domaće kuhinje, tradicije i dobrog ukusa. Veliki pozdrav Vam šalje Tatjana Stojanović ex Đorđević iz Bele Palanke

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *